26.01.2023
Näyttäviä liekityksiä, paistamista, kuorimista, vaahdottamista, blendaamista ja paljon muita ravintola- ja catering-alan työtehtäviä sisälsi viime perjantai JEDUn Nivalan yksikön opetuskeittiössä. Tällä kertaa hellan ääressä eivät olleet JEDUn omat oppilaat, vaan 12 innokasta ysiluokkalaista. JEDU järjesti ravintola- ja catering-alasta kiinnostuneille nivalalaisille ysiluokkalaisille tutustumispäivän, jossa he pääsivät pureutumaan alaan pintaa syvemmälle.
Ideanikkarina toiminut ravintola- ja catering-alan tuntiopettaja Sanna Eronkoski kertoo, että tutustumispäivän ajatus lähti suoraan tarpeesta. Nivalan ravintola- ja catering-alan opettajat jalostivat yhdessä ideaa, jonka jälkeen toteutustapa muokkautui lopulliseen muotoonsa.
Ysiluokkalaiset valmistivat päivän aikana kolmen ruokalajin menuun Ravintola PikkuVELIn keittiömestari Jarkko Jaakolan opissa.
– Halusin työelämästä henkilön, jolla on mahdollisimman monipuolinen näkemys alasta, minkä lisäksi Jarkko on myös rento ja hyvä tyyppi, Koulutuspäällikkö Mika Lukkarinen kertoo.
Lue koko juttu >>
Aikaisemmat huippuhetket >>
Ammattiosaamisen kehittämisyhtiö AMKE Oy Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry
Eteläranta 10
00130 Helsinki