11.10.2021
Ravintola Henricus on Omniassa toimiva lähi- ja luomuruoan herkkukeidas, jossa tulevat hotelli- ja ravintola-alan ammattilaiset harjoittelevat jo kokeneiden ammattilaisten ja opettajiensa opastuksella.
Vastuuopettaja Toivo Heikkilän mukaan Henricus on tuleville ammattilaisille monipuolinen ja turvallinen oppimisympäristö.
- Henricuksessa opiskelijat harjoittelevat pöytiintarjoilun perusteita ja siellä harjaannutaan työelämässä tapahtuvia oppimisen jaksoja varten. Tämä kaikki tapahtuu opettajan ja ravintolan vakinaisen henkilökunnan opetuksessa ja ohjauksessa sekä salissa että keittiössä, kertoo Heikkilä.
Henricuksessa pääsee harjoittelemaan monipuolisesti kaikkia ravintolan työtehtäviä: Ravintolan asiakaspalvelua, kassatyöskentelyä, annosruokien ja juomien tarjoilua, kokoustarjoilua, ravintolan avaamiseen ja sulkemiseen liittyviä tehtäviä, tilaustarjoilua sekä tiimityötä. Keittiön puolella myös annosruokien ja kokoustarjoilujen valmistusta.
Kuluneen vuoden huippuhetkiksi Heikkilä nostaa kaksi ansioitunutta opiskelijaa, jotka valmistuivat koronarajoituksista huolimatta tarjoilijoiksi kahden vuoden opintojen jälkeen viime keväällä vasta 17-vuotiaina.
- He urakoivat etäopintojen aikana kaikki puuttuvat yhteisten aineiden opinnot valmiiksi ja suorittivat kesätöissä ja opiskelun ohessa osan työelämässä tapahtuvasta oppimisesta osaamisen tunnistamisen kautta. Molemmat heistä saivat myös ansaitut stipendit valmistuessaan.
Kuva:
Opiskelija Sanni Saksholm (vas) , vastuuopettaja Toivo Heikkilä ja opiskelija Cristina Radu
Ammattiosaamisen kehittämisyhtiö AMKE Oy Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry
Eteläranta 10
00130 Helsinki