Tutkimus lähihoitajien oppimisen ja osaamisen arvioinnista työpaikoilla käynnissä

03.10.2024

Tänä syksynä on 11:ssa eri puolilla Suomea sijaitsevissa ammattiopistossa käynnistynyt tutkimus, jossa selvitetään miten lähihoitajien oppimisen ja osaamisen arviointi toteutuu työpaikoilla. Tämä määrällinen tutkimus, jossa aineisto kerätään webropol -kyselyllä, on osa Virpi Välimaan Oulun yliopistossa tehtävää väitöstutkimusta. Tutkimuksessa kohderyhmän muodostavat lähihoitajaopiskelijat, heidän työpaikkaohjaajansa sekä opettajat. Väitöstutkimuksen pääohjaajana toimii professori Kristina Mikkonen Oulun yliopistosta.

Kyselyssä on omat osionsa opiskelijalle, ohjaajalle ja opettajalle, jolloin voidaan tutkia ja kuvailla jokaisen lähihoitajaopiskelijan oppimisen ja osaamisen arviointiin työpaikalla osallistuneen näkemyksiä arvioinnin toteutumisesta. Aineiston keruu kestää vuoden 2025 loppuun saakka. Tutkimustulokset tullaan julkaisemaan tieteellisessä artikkelissa sekä Virpi Välimaan väitöskirjan yhteenveto-osiossa.

Jos oma oppilaitoksenne ei ole mukana tutkimuksessa ja osallistuminen kiinnostaa teitä (tai haluatte tietää lisää tutkimuksesta), voitte olla asiasta yhteydessä väitöstutkija Virpi Välimaahan, virpi.valimaa@oulu.fi.  

Yhteystiedot

Ammattiosaamisen kehittämisyhtiö AMKE Oy Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry

Eteläranta 10
00130 Helsinki

toimisto@amke.fi