24.10.2016
Oppisopimuskoulutuksen kehittäminen vaatii yhteisen ratkaisun, jossa osapuolina ovat työmarkkinajärjestöt, Suomen Yrittäjät ja maan hallitus, toteaa eduskunnan sivistysvaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Tuomo Puumala Suomenmaassa 23.10.
Puumalan mukaan opiskelijoiden työllistymisen kannalta keskeistä on sopia, että yritykset ovat valmiita ottamaan opiskelijoita vastaan, ja mitä yritykset saavat siitä vastineeksi.
- Nuorten nopean työllistymisen kannalta olisi oleellista, että asioista pystyttäisiin sopimaan.
Työehtosopimusta koskevat erimielisyydet ovat Puumalan mukaan kuitekin tyrehdyttäneet osan keskustelusta.
Vaalikauden merkittävimmän koulutuspoliittisen uudistuksen, ammatillisen koulutuksen reformin valmistelu on Puumalan mukaan pääosin hyvällä mallilla.
– Reformin yhtenä keskeisimmistä tavoitteista on työpaikoilla tapahtuvan oppimisen lisääminen. Oppisopimuksen rinnalle on tarkoitus tuoda uusi laajennetun työssäoppimisen malli – koulutussopimus.
Puumalan mielestä työpaikoilla tapahtuvan oppimisen lisäämisessä on suuria mahdollisuuksia, kuten työelämälähtöisempää koulutusta ja parempia työllistymismahdollisuuksia. Yrittäjät puolestaan saisivat sitoutuneita ja osaavia tulevaisuuden tekijöitä.
Ammattiosaamisen kehittämisyhtiö AMKE Oy Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry
Eteläranta 10
00130 Helsinki