11.03.2015
Tarve ammatillisen koulutuksen ja lukion uudistamiseen ei katoa koulutuksen rahoitus- ja järjestäjäverkkolakien kaatumiseen, muistuttaa toimitusjohtaja Petri Lempinen Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry:stä. Yhteiskunta ja työelämä muuttuvat, eikä koulutus voi jäädä jälkeen.
Muutoksen on ulotuttava hallinnollisia rakenteita syvemmälle, vaatii Lempinen. Ammatillinen koulutus voi lisätä työpaikalla tapahtuvaa oppimista, mutta se edellyttää kymmeniä tuhansia työpaikkoja opiskelijoille.
Ammatillinen koulutus tarjoaa jokaiselle opiskelijalle oman polun, sama ratkaisu ei sovi kaikille opiskelijoille.
Meidän vastuulla on nuorten ja työttömien aikuisten syrjäytymisen ehkäiseminen ja elinkeinoelämän osaamistarpeisiin vastaaminen, Lempinen summaa. Tämän tehtävän hoitamiseen ammatillinen koulutus tarvitsee riittävän ja ennakoitavan rahoituksen. AMKE ry kannattaa tuloksiin ja vaikuttavuuteen perustuvaa rahoitusjärjestelmän kehittämistä.
Rakennepoliittisen ohjelma kaaduttua on myös 260 miljoonan säästöpäätös peruttava.
Noustakseen kriisistä Suomi tarvitsee 200 000 yksityisen sektorin työpaikkaa, mikä edellyttää koulutettuja osaajia. Maassa on kohta 500 000 työtöntä, jotka tarvitsevat uutta osaamista.
Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry:n hallitus käsitteli rakennepoliittisen ohjelman kaatumisen seurauksia tänään 11.3.
AMKE ry:n 86 jäsentä kouluttavat yli 90 prosenttia ammatillisen koulutuksen opiskelijoista.
Lisätietoja toimitusjohtaja Petri Lempinen, puhelin 040 7667 805
Ammattiosaamisen kehittämisyhtiö AMKE Oy Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry
Eteläranta 10
00130 Helsinki