09.04.2015
Koulutusjärjestelmän on uudistuttava elinkeinoelämän ja yhteiskunnan tarpeiden muuttuessa, mikä edellyttää näkemystä tulevaisuudesta. Samalla ammatillinen koulutus on otettava osaksi elinkeinopolitiikkaa.
- Työnantajien tarpeiden ja opiskelijoiden resurssien yhdistäminen tekee ammatillisesta koulutuksesta elinkeinopolitiikkaa, esittää AMKE ry:n toimitusjohtaja Petri Lempinen.
Samalla on varmistettava riittävät resurssit ammatilliselle koulutukselle, joka on perusopetuksen jälkeen suurin osa koulutusjärjestelmäämme. Vuonna 2013 ammattiin opiskeli 320 000 suomalaista, jotka suorittivat 70 000 tutkintoa.
- Ammatillinen koulutus ei uudistu rahoitusta leikkaamalla eikä työelämä osaamisen tasosta tinkimällä, muistuttaa Lempinen.
Ammatillisen koulutuksen järjestäjät ovat määrittäneet viisi reunaehtoa ammatillisen koulutuksen kehittämiselle alkavalla vaalikaudella:
Tavoitteet löytyvät: www.amke.fi/ajankohtaista/uutiset/uutinen/amken-vaalitavoitteet
Lisätietoja: Toimitusjohtaja Petri Lempinen, puhelin 040 7667 805, sähköposti petri.lempinen@amke.fi; twitter: @LempinenPetri @amketoimisto #ammatillinenkoulutus
Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry on ammatillisen koulutuksen järjestäjien edunvalvonta- ja palveluorganisaatio. Tärkein tehtävämme on ammatillisen koulutuksen työelämälähtöinen kehittäminen – yhdessä jäsenistön kanssa. AMKE:n 85 jäsentä kouluttivat 340 000 ja työllistivät 27 000 ihmistä vuonna 2013.
Ammattiosaamisen kehittämisyhtiö AMKE Oy Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry
Eteläranta 10
00130 Helsinki